Proteinpulver

Smidigt att ta med sig

Finns folk idag som jobbar långa dagar och nätter men försöker även att prioritera träningen, att prioritera träningen är inget problem men ska man prioritera träningen bör man även fokusera på vad träningen ska ge för resultat. Man vill leva ett hälsosamt liv och försöka undvika t.ex ryggskador, detta blir svårt om man inte får i sig rätt mängd mat. Därför är proteinpulver en enkel lösning för dig som inte har tid för att laga mat, äta sig mätt eller hålla reda på sina mellanmål.

Prisvärt

Proteinpulver är också bra ekonomiskt. Proteinpulver kostar cirka 300 kronor och räcker en hel månad om rekommenderad dos inte överskrids. Tar du dosen som rekommenderas, alltså två portioner varje dag så har du fått i dig 50 gram protein vilket är lika mycket protein som du finner i 250 gram kyckling. Då bör man även hålla i tanken att för en person som tränar över 3 dagar i veckan så är inte 250 gram kyckling tillräckligt, du bör även få i dig annan proteinrik mat.

Bra för veganer.

Proteinpulver är rekommenderat för folk som tränar så att de ska få i sig rätt mängd mat, men hur är det med veganer som tränar? Veganer kan inte äta proteinrik mat och behöver ett smidigt och bra sätt för att få i sig protein, proteinpulver skulle ge dem 50 gram protein varje idag istället för vad de egentligen skulle ligga på vilket är cirka 10-20 gram och då skulle detta komma ifrån bröd vilket man inte kan leva på hela sitt liv. Detsamma gäller lite halvt för vegetarianer också, de kan få i sig proteinrik mat som kvarg och keso men detta är dyrt att köpa och kan bli svårt att äta varje dag.

Dock så bör man tänka på att protein inte är det enda som hjälper dig behålla musklerna, man måste även få i sig rätt mängd kalorier/kolhydrater så att när man tränar så tas energin ifrån det och inte från musklerna. Klarar man inte av att äta mycket eller inte har tid så kan man äta simpla grejer som innehåller mycket kalorier.

Proteinpulvret blandar man på under 30 sekunder, tunt som vatten och enkelt att dricka upp, två sådana portioner varje dag och du har fått i dig cirka 250 gram kyckling. Proteinpulvret kommer att hjälpa dig bibehålla musklerna och det du har för syfte med träningen, proteinpulvret, är lösningen.